Κλείσιμο

Στον κ. Στεφανόπουλο ο νέος μητροπολίτης Πατρών

Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρεί τους ιερούς κανόνες και τους νόμους της Πολιτείας, έδωσε σήμερα ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, της υπουργού Παιδείας και του αρχιεπισκόπου, ο νέος μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ευχήθηκε στον ιεράρχη κάθε επιτυχία στο έργο του, ενώ τόνισε ότι καλείται να διαποιμάνει μια ιστορική μητρόπολη, όπου ο λαός είναι πολιτισμένος, προηγμένος και προοδευτικός. Υπογράμμισε την ελπίδα του η παρούσα κρίση που ταλανίζει, όπως είπε, την Εκκλησία να μη σκιάσει την ιεροσύνη του νέου αρχιερέα.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι ο κ. Χρυσόστομος είναι ο άριστος των αρίστων και ότι έγινε μια καλή επιλογή για τη Μητρόπολη Πατρών. Ευχήθηκε ο νέος μητροπολίτης να είναι άξιος των περιστάσεων.
>Και άλλη καθαίρεση ιερέα
Ένας ακόμα κληρικός καθαιρέθηκε χθες, με απόφαση του πρωτοβάθμιου για πρεσβυτέρους Συνοδικού Δικαστηρίου. Πρόκειται για τον Ανδρέα Παπαϊωάννου, της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί για παιδεραστία. Η υπόθεσή του εκκρεμεί από το `98, το Δικαστήριο όμως συνεδρίασε χθες το βράδυ, μετά την προβολή σχετικού ρεπορτάζ από τηλεοπτικό σταθμό, λίγες ημέρες πριν.
Πηγή: skai.gr