Στον εισαγγελέα η Rilken

Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη από το υπουργείο Ανάπτυξης η εταιρεία καλλυντικών Rilken, λόγω άρνησης συνεργασίας της με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης στο αίτημά για συμπληρωματική παροχή στοιχείων.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η άρνηση συνεργασίας της εταιρείας ισοδυναμεί ουσιαστικά με άρνηση παροχής στοιχείων και πλήρη καταστρατήγηση της Α.Δ. με την οποία καθορίστηκε ότι οι εταιρείες υποχρεούνται να γνωστοποιούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, τις ειδικότερες συμφωνίες οικονομικών παροχών, εκπτώσεων, προωθητικών ενεργειών κλπ. με τους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία με επιστολή της το Σεπτέμβριο αρνήθηκε εκ νέου την υποβολή αναλυτικών στοιχείων, παρά την επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και με την οποία υπογράμμιζε την υποχρέωση αποστολής των ειδικών συμφωνιών, προκειμένου το ΥΠΑΝ να έχει την πλήρη εικόνα της αγοράς.

Με αφορμή το γεγονός ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην πλήρη εξυγίανση της αγοράς. Παρ΄ ότι αυτό το καταστήσαμε σαφές από την πρώτη στιγμή, ορισμένοι θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε καθεστώς αδιαφάνειας, κάτι που πιθανόν να υποκρύπτει ασύδοτες πρακτικές".
Πηγή: skai.gr