Στο εδώλιο οι 27

Στο εδώλιο οι 27
Την Τετάρτη θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου στις 29 Μαρτίου του 2007, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 25χρονου Μιχάλη Φιλόπουλου.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 27 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 26 είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και ένας του Παναθηναϊκού. Εννέα από αυτούς βαρύνονται για το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Φιλόπουλου.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθειας εκρηκτικών υλών.

Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακισμένοι.

Η δίκη ξεκίνησε με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φιλόπουλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και όσους βαρύνονται με αυτό και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των 27 υπέβαλε αίτημα αναβολής της διαδικασίας, καθώς έχει υποβάλει αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Επί του αιτήματος αναβολής θα τοποθετηθεί την Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας.

Με το τέλος της διαδικασίας ο πατέρας του θύματος κ. Ανδρέας Φιλόπουλος δήλωσε: "Περιμένω από τη Δικαιοσύνη να δικαιωθεί ο Μιχάλης που χάθηκε τόσο ξαφνικά από την αγκαλιά της οικογένειάς μας και να δικαιωθούμε και εμείς. Όλο αυτό το διάστημα κανένας από τους κατηγορουμένους δεν μας ζήτησε συγνώμη".
Πηγή: skai.gr