Στις φυλακές οι ληστές της Πάρνηθας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη ληστεία χρηματαποστολής του καζίνου της Πάρνηθας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για σύσταση και συμμορία, κλοπή κατ' εξακολούθησιν, ληστεία σε χρηματαποστολή και οπλοκατοχή, ενώ επιπλέον κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αντιμετωπίζει ο εκ των κατηγορουμένων 38χρονος πρώην υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που σύμφωνα με τη δικογραφία οργάνωσε τη ληστεία.

Δηλώνει μεταμέλεια. Ο 38χρονος -όπως γνωστοποίησε ο συνήγορός του- δηλώνει μεταμελημένος για τις πράξεις του, ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις Αρχές ώστε να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στη ληστεία και κατονομάζονται από τους κατηγορούμενους ως εγκέφαλοι.

Επιπλέον, ο πρώην υπαξιωματικός -σύμφωνα πάντα με το συνήγορό του- φέρεται πρόθυμος να επιστρέψει όσα χρήματα του έχουν μείνει από το μερίδιο των 380 χιλιάδων ευρώ που έλαβε από τη ληστεία. Υπενθυμίζεται ότι η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ.

Τέλος, ο 38χρονος απέδωσε την πράξη του σε προβλήματα που είχε με τοκογλύφους, ενώ όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ζητά συγγνώμη από τον βουλευτή της ΝΔ για το γεγονός ότι ενεπλάκη το όνομά του με αφορμή τις συλλήψεις για τη ληστεία.
Πηγή: skai.gr