Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ - Κατηγορείται για τοκογλυφία

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και της συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προχωρήσει σε σειρά ενστάσεων, στις οποίες όμως το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται.» 

Όπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορούμενων,  όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με offshore εταιρίες.

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ. Τάτσης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια  και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της.»

Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
 

Πηγή: skai.gr