Στήριξη στους πληγέντες

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων σε Κορινθία και Αιγιαλεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τόνισε ότι τα δάση στην Κορινθία θ΄ αποκατασταθούν πλήρως. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, στην Κορινθία κάηκαν 25.000 στρέμματα, εκ των οποίων 14.000 δασικά.

Ακόμα, ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 3.000 ευρώ σε όσους έχουν πληγεί, καθώς και κοντέινερς σε αυτούς των οποίων το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όσους επέφεραν από τη φωτιά και ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας για την ταλαιωπωρία που υπέστησαν και τις απώλειες.


src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, δήλωσε ότι θα υπάρξει αποζημίωση τόσο για το ζωικό, όσο και για το φυτικό κεφάλαιο, όπως προβλέπει σχετικό πρόγραμμα που αναμένεται να εγκριθεί από της ΕΕ εντός τριμήνου.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, δήλωσε ότι η μοναδικότητα της Ελλάδας είναι το φυσικό της περιβάλλον και εξέφρασε τη συμπαράσταση στους ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους.

Ακόμα, η κ. Πετραλιά υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στον τουρισμό και ότι εντός της εβδομάδας θα σταλούν αυξημένα χρήματα για τη διαφήμιση του νομού.

Ο έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός από το Νικολά Σαρκοζί
Στενή συνεργασία. Το θέμα των πυρκαγιών απασχόλησε τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο
Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα και τόνισε ότι συμφώνησε με τον κ. Σαρκοζί ότι υπάρχει περιθώριο για στενή συνεργασία στο επίπεδος της αντιμετώπισης του φαινομένου των πυρκαγιών, που πιθανώς να προεκτείνεται μέχρι του σημείου να υπάρχει κοινή προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

ΠΑΣΟΚ: Ανυπαρξία συντονισμού.
Για επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα οποία επιχειρεί να καλύψει την ανεπάρκειά της κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στους χειρισμούς της στο θέμα των πυρκαγιών.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης κυρίους κατόπιν εορτής και καταλόγισε ευθύνες για ανυπαρξία συντονισμού.

Ακόμα ο κ. Λοβέρδος διερωτήθηκε γιατί η συνδρομή των ρωσικών αεροσκαφών δεν ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την άνοιξη, όταν οι ρωσικές αρχές απάντησαν αρνητικά στο σχετικό αίτημα του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Πηγή: skai.gr