Στήριξη από τους Αραβες

«Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να χτυπήσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι εχθρός της χώρα σας αλλά και ολόκληρου του αραβικού κόσμου», δήλωσε ο πρέσβης του Λιβάνου και πρόεδρος του αραβικού συνδέσμου στην Αθήνα, Γιουίλιαμ Χαμπίπο, μετά τη συνάντηση πρέσβεων του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη. Πρόσθεσε πως η επιτυχία των Αγώνων, αφορά και τον αραβικό κόσμο καθώς όπως είπε είναι υποχρεωμένος απέναντι στην Ελλάδα, για τη στήριξη που παρείχε σε όλα τα αραβικά θέματα και κυρίως στο Παλαιστινιακό.
Από την πλευρά ο κ. Βουλγαράκης ευχαρίστησε τους πρέσβεις για τη συνεργασία αλλά και τις άψογες σχέσεις με όλο τον αραβικό κόσμο. «Μας ενώνει ο πολιτισμός, η γεωγραφική σχέση και η ίδια η ζωή», κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα ασφαλείας, για θέματα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών.
Την Παρασκευή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα συνεδριάσει το συντονιστικό συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας υπό την προεδρεία του κ. Βουλγαράκη και με τη συμμετοχή δέκα υπουργών.
>Δε φοβάται το Ισραήλ
Ικανοποίηση επικρατεί στο Ισραήλ για τα μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Ισραηλινός Αλεξ Γκίλαντι, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «στη χώρα του δεν ανησυχούν για την ασφάλεια των Αγώνων».
Ο κ. Γκίλαντι, επεσήμανε πάντως ότι απομένουν πολλά να γίνουν μέχρι τις 13 Αυγούστου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διάθεση των εισιτηρίων λέγοντας ότι το ενδιαφέρον αυξάνεται όσο πλησιάζουν οι αγώνες.
Πηγή: skai.gr