Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε την πρωτοχρονιά το πλοίο της Superfast Ferries που μετέφερε τους Έλληνες-μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic. Οι ταλαιπωρημένοι ναυτικοί αντάμωσαν ξανά με τα μέλη των οικογενειών τους σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι Έλληνες αγνοούμενοι από το ναυάγιο είναι εννέα. Όπως αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπάρχουν άλλοι Έλληνες αγνοούμενοι πέραν των εννέα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί.Τα στοιχεία των Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι τα εξής:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Την Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι υπάρχει τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic. Νεκρός είναι ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ιταλικά ΜΜΕ να δίνουν 477 διασωθέντες επικαλούμενα τις ιταλικές αρχές...

Σημειώνεται ότι το Norman Atlantic παραμένει δυο ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Αυλώνας, στο νησί Σάσωνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άσχημες και εμποδίζουν τη ρυμούλκησή του στο Μπρίντιζι.

Πηγή: skai.gr