Κλείσιμο

Αποχώρησε από την Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης -Προθεσμία να απολογηθεί έως την Τετάρτη στις 12μμ.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και την ανακρίτρια οδηγήθηκε νωρίτερα ο Δημήτρης Λιγνάδης που συνελήφθη χθες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έλαβε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη στις 12:00 προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Στη συνέχεια επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα παραμείνει μέχρι να απολογηθεί, ενώ εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες.

Μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο δικηγόρος του έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής. Μετά την αποχώρηση του κ. Λιγνάδη από την Ευελπίδων, ο συνήγορός του Νίκος Γεωργουλέας ανέφερε για άλλη μια φορά ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γεωργουλέα «ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι αύριο θα λάβει γνώση της δικογραφίας, θα τη μελετήσει μαζί με τον κ. Λιγνάδη και θα απαντήσει ενδελεχώς.

Καθώς δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Γεωργουλέας απάντησε ότι ο κ. Λιγνάδης δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που τον κατήγγειλαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη χθες, μετά από έρευνα των Εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού. Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής, με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου –κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης– μαθητή. Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη αρχές του μήνα. 
 

Πηγή: skai.gr