Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης κατέφθασε στην Αθήνα το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Το μετέφερε στην Αθήνα ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου Μητροπολίτης Θεοφάνης, με ειδική πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Το Αναστάσιμο Φως κατέφθασε στην Αθήνα με μικρή χρονική καθυστέρηση (στις 7.30)  καθώς ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να φθάσει στις 7.05 το απόγευμα.

Κατά την άφιξη του έλαβε χώρα τελετή υποδοχής με τιμές Αρχηγού Κράτους, με παράταξη αγήματος και μπάντας. Κυβερνητικά στελέχη και πλήθος πιστών στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν την τελετή και να λάβουν το Ουράνιο Φως.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Από το αεροδρόμιο το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχεία του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί μεταφέρεται σε όλη την επικράτεια. Η μεταφορά του έχει σχεδιαστεί να γίνει και με 18 τακτικές πτήσεις της Ολυμπιακής, οι ώρες των οποίων έχουν τροποποιηθεί ώστε να φθάσει εγκαίρως στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας. 

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης, συνοδεία του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατου Επισκόπου Νεοχωρίου κ. Παύλου.

Στην επίσημη αποστολή, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ μετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας δεν αποφεύχθηκαν και φέτος οι κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα .
Πηγή: skai.gr