Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος -Τον υποδέχθηκε ο ΥΕΘΑ

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση υποδέχθηκε σήμερα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος αφίχθη από την Κωνσταντινούπολη με τακτική πτήση, αποδεχόμενος πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής του θα συναντηθεί με τις Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Μετόχιον “Αναλήψεως του Κυρίου”, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και θα τελεστεί εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει, την Έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», το Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.

Πηγή: skai.gr