Κλείσιμο

Στη Μόρια κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Στεφανή (upd)

Επιτόπια εκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών φιλοξενίας των ανήλικων, ασυνόδευτων προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας με στόχο τη βελτίωση τους, πραγματοποίησαν σήμερα, στη διάρκεια επίσκεψης τους στη Μυτιλήνη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο ειδικός Γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Λογοθέτης και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας εκτιμήθηκε επίσης η διάταξη των υπηρεσιών εν όψει της εφαρμογής του νέου Συστήματος καταγραφής με βάση την καινούργια νομοθεσία.

Επίσης ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών.

Ενώ ο κ. Λογοθέτης και η κ. Αγαπηδάκη αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία εμβολιασμού ασυνόδευτων ανήλικων επισκέφθηκαν χώρους φιλοξενίας ανήλικων. Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν περί τους 17.000 αιτούντες άσυλο από τους οποίους οι 1.300 περίπου είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Βόρειου Αιγαίου, ο κ Στεφανής, ανακοίνωσε τη θέση για το κλειστό κέντρο κράτηση προσφύγων και μεταναστών, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους δημάρχους του νησιού και τον περιφερειάρχη.

Με παραιτηση απειλει απο την πλευρα του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με αφορμή την κλειστή δομή που θα δημιουργηθεί στην περιοχη.

Ο Δήμαρχος εχει συγκαλέσει για σήμερα το απόγευμα  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και δηλωσε πως η παραίτησή του ειναι στη διάθεση της Διοικησης.

Με αναρτησή του στο Φέισμπουκ ο δημαρχος τονίζει επισης ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι από την Δευτέρα κλειστός.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ