Στη Λυρική Σκηνή ο «Ζορμπάς»

Μια μοναδική παράσταση, που έχουν απολαύσει δύο εκατομμύρια θεατές σε 30 τουλάχιστον χώρες σε όλο τον κόσμο, θα έχει τη δυνατότητα να χαρεί και το αθηναϊκό κοινό. Ο «Ζορμπάς», μία εξαιρετική δημιουργία που προέκυψε από τη συνεργασία δύο γιγάντων της μουσικής σκηνής, του Μίκη Θεοδωράκη και του χορογράφου Λόρκα Μασίν, που γεννήθηκε το 1998, για μία μεγάλη παράσταση στην Αρένα της Βερόνας, την προσεχή Κυριακή (24/10) θα παρουσιαστεί στη Λυρική Σκηνή από τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ειδικότερα στην πρέσβειρα Δρ. Magda Shahin, η οποία θέλησε να διοργανώσει μία ξεχωριστή βραδιά, για ένα ξεχωριστό σκοπό: Τη συλλογή χρημάτων για τα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου.
Το «ταξίδι» του Ζορμπά προς την Αθήνα «ξεκίνησε» ως ιδέα από την Αλεξάνδρεια, όταν τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου συμμετείχαν, με ένα μικρό μέρος της παράστασης, μαζί με την Αλκηστις Πρωτοψάλτη, στην ελληνοαιγυπτιακή βραδιά του εορτασμού των πρώτων γενεθλίων της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, παρουσία της πρώτης κυρίας της Αιγύπτου κ. Σουζάν Μουμπάρακ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ρομάνο Πρόντι, σε μία μεγάλη εκδήλωση που είχε διοργανώσει η ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ανθρωπιστική Ευρωπολιτιστική Ανάπτυξη και Συνεργασία» (HEDA GREECE), σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη.
Τώρα, χάρη στην κα Μάγντα Σαχίν και την συμβολή της πρόεδρου της ίδιας ΜΚΟ, κ. Αναστασίας Μηλοπούλου, και άλλων φορέων και χορηγών η ιδέα γίνεται πραγματικότητα, καθώς τα Μπαλέτα της Όπερας του Καΐρου, στο πλαίσιο μιας περιοδείας τους στην Ευρώπη, πριν επιστρέψουν στην Αίγυπτο, δέχτηκαν να κάνουν μία στάση στην Αθήνα και να δώσουν αυτή την παράσταση, αφιερωμένη στα άστεγα παιδιά της Αιγύπτου.
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη επίσης του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του προέδρου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, των δήμων Πόρου και Ύδρας και των δημάρχων κ.κ. Σπυρίδονος Σπυρίδων και Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου. Παρόν στην παράσταση θα είναι και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Πηγή: skai.gr