Στη γωνία για τα ηλεκτρονικά παίγνια

Χρηματική ποινή 2 εκατομμυρίων ευρώ και ημερήσιο πρόστιμο περίπου 32.000 ευρώ πρότεινε για την Ελλάδα ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να μην επιτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανικών παιχνιδιών.

Το ημερήσιο πρόστιμο θα καταβάλλεται από την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση και για κάθε ημέρα που η χώρα μας δε συμμορφώνεται.

Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτικές για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ωστόσο κατά πάγια τακτική του τις υιοθετεί.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε καταδικάσει και στο παρελθόν την Ελλάδα επειδή, αγνοώντας τις υποχρεώσεις της, απαγόρευε την εγκατάσταση και λειτουργία σε κάθε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, (εκτός των καζίνων) όλων των ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων και όλων των παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ότι καθυστέρησε να εφαρμόσει την προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά υποστήριξε ότι αυτή η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη λαμβανομένης της ευαισθησίας και της αναστάτωσης που θα προκαλούσε η πλήρης ελευθέρωση αυτών των παιχνιδιών.
Πηγή: Γιώργος Δαράτος, Βρυξέλλες