Στη ΔΟΕ «ρίχνει το μπαλάκι» Κεντέρη - Θάνου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία μετέφερε την απόφαση για την τύχη της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη στη ΔΟΕ.
Παράλληλα απέφυγε επιμελώς να ενημερώσει για τα πραγματικά στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση.
Στη μαραθώνια συνεδρίασή της χθες, η Επιτροπή αποφάσισε να θέσει προσωρινά εκτός Ολυμπιακής Ομάδας τους δυο πρωταθλητές και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο όργανο της ΔΟΕ, αύριο. Για την απόφαση της, επικαλείται τη διατήρηση του καλού κλίματος στην ομάδα.
Η σχετική απόφαση ελήφθη με 5 ψήφους υπέρ και μια κατά, αυτή του Λάμπη Νικολάου, προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος υποστήριξε ότι θα έπρεπε οι αθλητές να αποπεμφθούν άμεσα.
Η θέση αυτή προκάλεσε τη δριμύτατη επίθεση του πληρεξούσιου δικηγόρου των αθλητών. Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο Λάμπης Νικολάου προσπαθεί να πετάξει εκτός ομάδας τους ολυμπιονίκες. Τόνισε ότι η Θάνου και ο Κεντέρης είναι «καθαροί» και πρόσθεσε ότι θα δώσουν τη μάχη αύριο, ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, εφόσον το επιτρέψουν οι γιατροί.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μανώλης Κολιμπάδης, υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να δικάσουμε δυο μεγάλους έλληνες αθλητές αν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή τους. Πρόσθεσε ότι αν η ΔΟΕ έχει στοιχεία για τους έλληνες αθλητές ας τα παρουσιάσει και ας τους τιμωρήσει με τις αυστηρότερες ποινές.
Πηγή: skai.gr