Κλείσιμο

Στέκει και πάλι «στα πόδια του» το γεφύρι της Πλάκας

Χωρίς στηρίγματα είναι ουσιαστικά από την Πέμπτη η αναστηλωμένη πλέον γέφυρα της Πλάκας, καθώς ξεκίνησε η σταδιακή αφαίρεση του μεταλλότυπου, που είχε τοποθετηθεί για να στερεωθεί πάνω του κατά τη διάρκεια των εργασιών στο κεντρικό τόξο.

Αν και είχε ειπωθεί ότι η χαλάρωση του μεταλλότυπου θα γίνει την άνοιξη, τελικά αποφασίστηκε να ξεκινήσει από τώρα, και μετά από παρακολούθηση της συμπεριφοράς του γεφυριού με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αναμένεται σε λίγες ημέρες η πλήρης απεξάρτηση του γεφυριού από το καλούπι. Μάλιστα, η διαδικασία εξελίσσεται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς. Από ένα κενό λίγων εκατοστών μεταξύ μεταλλότυπου και γέφυρας την Πέμπτη, σήμερα ο μεταλλότυπος ουσιαστικά δεν υπάρχει!

Το διάστημα παύσης των εργασιών ήταν επίσης μικρότερο του αναμενομένου, καθώς μετά την αποχώρησή τους στις 20 Δεκεμβρίου, τα συνεργεία επέστρεψαν από την περασμένη Δευτέρα και ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για το κτίσιμο των στηθαίων και το καλντερίμι. Στόχος είναι -εφόσον δεν υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα- μέσα σε ένα μήνα να ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν τη λιθοδομή.
 

Πηγή: agon.gr  - (φωτογραφίες Βαγγέλης Μήτσης)

Πηγή: skai.gr