Στέφανος Ντούσκος στον ΣΚΑΪ: Πίστευα με την ψυχή μου ότι δε θα χάσω το χρυσό – Η «προφητική» φωτό

«Πίστευα με την ψυχή μου ότι δε θα χάσω το χρυσό» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μονό σκιφ της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος.

Ο Στέφανος αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στους Έλληνες σαν τονωτική ένεση για την πανδημία. «Η Ελλάδα λάμπει και στις δύσκολες καταστάσεις» ήταν το μήνυμά του.  
«Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω, είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα και πήρα αυτό το χρυσό μετάλλιο, είναι μια σπουδαία νίκη για μένα. Πριν ξεκινήσει η κούρσα ήθελα ένα μετάλλιο, δεν πίστευα ότι θα ήταν το χρυσό μετάλλιο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κατέληξαν έτσι τα πράγματα και πήρα το χρυσό...»

Ο «χρυσός» Στέφανος  διηγήθηκε πώς αισθανόταν προς το τέλος του αγώνα:  «Μόλις έφτασα τα 800 μέτρα και ήμουν τριτοτέταρτος, έκανα μια αλλαγή και προσπάθησα να περάσω το 1000αρι μπροστά, αφού έκανα αυτή την υπέρβαση μετά προσπάθησαν να το κρατήσω μέχρι τέλους, και εκεί στα τελευταία 300 μέτρα που έβλεπα ότι ήμουν μπροστά πίστευα με την ψυχή μου μέσα ότι δε θα το χάσω… Είπα στον εαυτό μου ‘δώστα όλα για όλα και ό,τι γίνει’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ψυχή μου και το μυαλό μου το ήθελαν περισσότερο απ’ το σώμα»

«Προς το τέλος είχα κούραση, αλλά είναι ποσό το θέλεις … Η ψυχή και το μυαλό το ήθελαν περισσότερο από το σώμα» ανέφερε δε. 

Αποκάλυψε επίσης ότι ο προπονητής τον λέει «Έλληνα Χάμιλτον» γιατί είναι τόσο γρήγορος στην κωπηλασία όσο ο Βρετανός οδηγός Λιούις Χάμιλτον στη Φόρμουλα 1. 

«Το σκιφ είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα στην κωπηλασία γιατί είσαι μόνος σου. Ήθελα να είμαι με κάποιον άλλον, αλλά δεν υπήρχε επιλογή έπρεπε να το παλέψω μόνος μου. Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να τα εγκαταλείψω από την πολλή κούραση, οι ελπίδες μου χάνονταν σιγά – σιγά δεν έβρισκα και κάποιον άλλο. Μάσαγα παγάκια για να πιάσω τα κιλά στο αγώνισμα, ήταν πολύ δύσκολο, τώρα είμαι στη βαριά κατηγορία

Δεν ξέχασε βέβαια το φαγητό της μητέρας: «Όταν θα πάω σπίτι θα τους δείξω το μετάλλιο θα τους πω ότι το έφερα σπίτι και θα πω στη μητέρα μου να φτιάξει το αγαπημένο μου φαγητό το παστίτσιο». 

Η «προφητική» φωτογραφία – «Ήθελε να εγκαταλείψει την κωπηλασία»

«Μιλήσαμε πριν τον τελικό, μού έστειλε μια ζωγραφιά με το χρυσό μετάλλιο πάνω από τη φωτογραφία του από τον προημιτελικό. Του ευχήθηκα ‘να σε δω όπως στη φωτογραφία’, και μού απάντησε ‘εντάξει μαμά, θα κάνω ό,τι μπορώ’» δήλωσε από την πλευρά της στον σταθμό μας η μητέρα του Στέφανου Μαρία Ντούσκου.

Η κ. Ντούσκου αποκάλυψε δε ότι ο Στέφανος ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το αγώνισμα. «Φοβόταν το σκιφ αλλά τον εμψύχωνα, στόχος του ήταν να αποχωρήσει στις ΗΠΑ, αλλά εκεί κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα προημιτελικά και την επόμενη πήρε το ασημένιο. Τότε κατάλαβε τις δυνατότητες που είχε στο σκιφ, άρχισε να το πιστεύει» δήλωσε. 

Για το περιστατικό με τα παγάκια ανέφερε ότι «στην τετράκοπο του Ρίο υπήρχε όριο βάρους, ο Στέφανος επειδή ήταν και ψηλός έπρεπε να μην ξεπεράσει τα 70 κιλά, είναι και ψηλός και δεινοπάθησε, ο οργανισμός του ζητούσε φαγητό. Πήγε στους Ολυμπιακούς, και στο Ολυμπιακό Χωριό με μια κάρτα μπορούσε να ανοίξει τα ψυγεία και να φάει ό,τι ήθελε  ελεύθερα και δεν μπορούσε να φάει τίποτα καθόταν μόνος του στο δωμάτιο του». 

«Πέτυχε το αδύνατο, είχε μεγάλο πάθος και πείσμα κάνει χρόνια πρωταθλητισμό του βγήκε ο αγώνας χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό» σχολίασε από πλευράς του ο πατέρας του χρυσού Ολυμπιονίκη Βασίλης Ντούσκος. 

Πηγή: skai.gr