Στάση εργασίας στους δήμους για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ σε ιδιώτες

"Όχι" στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, για όλους τους εργαζόμενους των δήμων. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), στις 10.30 το πρωί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζει την αντίθεσή της σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ζητεί, μεταξύ άλλων, την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων, καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, "η κυβέρνηση εκχωρεί αρμοδιότητες των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού σε ιδιώτες (τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δόμησης) άμεσα ή έμμεσα", ενώ αντιδρά στην υποχρέωση των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ να μην μετακινηθούν από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων πριν να συμπληρωθούν επτά χρόνια.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ