Σταμπουλίδης σε ΣΚΑΪ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το click away ακόμα και όταν η πανδημία κινείται αυξητικά

Ομαλά ξεκίνησε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ. 

«Βοηθάει πολύ το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να έχει ραντεβού είτε για click away είτε για click in shop για να μεταβεί στην επιχείρηση . Επίσης, θεωρούμε ότι και το ραντεβού και ο τρίωρος περιορισμός είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην τάξη κι ελπίζουμε αυτή η διαδικασία να τηρηθεί και τις επόμενες μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε βήμα χρειάζεται χρόνος για να διαπιστωθεί αν και πώς επιδρά στην πανδημία.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του click away για τα καταστήματα όλο αυτό το διάστημα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου σημείωσε ότι ήταν μια εισήγηση που είχε κατατεθεί δεκάδες φορές στην Επιτροπή. Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο ανταγωνισμός στην αγορά, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως ένδυσης και υπόδησης, που υπάρχει μια σχετική δυσκολία στην εφαρμογή του. «Πλέον έχουμε κατακτήσει έναν μίνιμουμ τρόπο λειτουργίας κι αυτό είναι το click away και πρέπει να το διασφαλίσουμε ακόμα και σε περιπτώσεις που η πανδημία κινείται αυξητικά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιδρά είναι η κινητικότητα», επισήμανε. 

Τόνισε δε ότι ο Απρίλιος είναι ένας μεταβατικός μήνας ώστε τον Μάιο να πάμε ακόμα πιο δυναμικά. «Δεν πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι η αγορά θα ξανακλείσει, για να μην τρέξουν όλοι στα καταστήματα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «και άλλες φορές αυτούς τους μήνες έχουν εφαρμοστεί διάφορα υγειονομικά επίπεδα ανά τη χώρα. Η αγορά της Θεσσαλονίκης από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει λειτουργήσει κατά 37 ημέρες περισσότερο από της Αττικής».

Όσον αφορά στα «τεχνικά» ζητήματα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι όσοι επιλέγουν την αγορά εντός καταστήματος, click inside, μπορούν να πληρώσουν και με μετρητά, ενώ η πιστωτική κάρτα ισχύει μόνο για τη διαδικασία click away, για την παραλαβή έξω από το κατάστημα. 

Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις για αγορές από καταστήματα σημείωσε ότι επιτρέπονται, εφόσον υπάρχει μήνυμα για ραντεβού που το αποδεικνύει. 
 

Πηγή: skai.gr