Στα θρανία οι δήμαρχοι

Στα θρανία κάθονται περίπου 420 δήμαρχοι και κοινοτάρχες από τις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, που διοργανώνει, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ.
Ο γενικός γραμματέας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, Γεώργιος Βούτσινος, χαρακτήρισε «καινοτομία» το πρόγραμμα επιμόρφωσης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα με επείγον και επίκαιρο χαρακτήρα, όπως το Δ` ΚΠΣ, ο νέος δημοτικός και κοινοτικός κώδικας και η κοινωνία της πληροφορίας, με στόχο, όπως είπε ο κ. Βούτσινος, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να χαράξουν αναπτυξιακές στρατηγικές και στόχους.
"Από καλή αφετηρία» ξεκινάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον αγώνα για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς και κατά συνέπεια έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Πληροφόρηση - Επιμόρφωση -Τοπική Ανάπτυξη», Γιώργος Βασαρδάνης.
Όπως είπε, η ΚΕΔΚΕ ετοιμάζει πρόγραμμα υποστήριξης των ΟΤΑ α‹ βαθμού για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Η ΚΕΔΚΕ διεκδικεί τον ρόλο του τελικού δικαιούχου για τους ΟΤΑ και θεωρεί αναγκαίο να υπάρχουν ενδιάμεσοι φορείς (με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα) που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν τα έργα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr