Στα όρια του το ΕΣΥ: Αρνητικό ρεκόρ με 672 διασωληνωμένους- Επιστράτευση γιατρών προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Στα όρια του βρίσκεται το σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ Covid να ανέρχονται σε 672, αριθμός που αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, οι οποίες ανέρχονται στις 513.

Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου, αγγίζει το 80%, ενώ η κάλυψη των απλών κλινών Covid ανέρχεται στο 54,52%. 

Στο μεταξύ, χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή έληξε χθες η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με βασικό θέμα την ανεύρεση 200 παθολόγων, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων προκειμένου να ενταχθούν εκτάκτως στο ΕΣΥ. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργού 60 γιατροί.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας μετά τη χθεσινοβραδινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" απηύθυνε δραματική έκκληση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς. «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», τόνισε. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, επισήμανε ότι «αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω».  

Πηγή: skai.gr