Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα - Ποιά σχολεία είναι κλειστά (vid, pics)

Τα «δόντια» του δείχνει και πάλι ο χειμώνας μετά από αρκετές ημέρες καλοκαιρίας. Στη βόρεια Ελλάδα οι κάτοικοι ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης «στα λευκά» και όσο περνά η ώρα οι χιονοπτώσεις αναμένεται να πυκνώσουν.

Έντονη είναι η χιονόπτωση ακόμη και στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου στο Χορτιάτη χιονίζει ακόμη και μέσα στο χωριό.

Εντυπωσιακή είναι η βουτιά που σημείωσε ο υδράργυρος, καθώς σύμφωνα με το voria στον Χορτιάτη, στις 3 τα ξημερώματα το θερμόμετρο έδειχνε λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ, μία μόλις ώρα μετά, στις 4, η θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμό.

Στην Άνω Τούμπα, η θερμοκρασία στις 2:00 τα ξημερώματα ήταν λίγο πάνω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, για να υποχωρήσει στους 5 βαθμούς σε 3,5 ώρες, στις 5:30.

Στη Φλώρινα, χιονίζει έντονα και με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία.

 

 

Κλειστά τα σχολεία και στις Πρέσπες.

Εντυπωσιακά βίντεο από την χιονόπτωση στα Σιάτιστα Κοζάνης «ανέβασε» το radiosiatista.

«Δίπλωσε» νταλίκα στην εθνική Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, δίπλωσε τα ξημερώματα νταλίκα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Εδέσσης, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, στο ρεύμα προς Έδεσσα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται για περίπου μισή ώρα από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, έκανε περιστροφές και κατέληξε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να κοπούν οι προστατευτικές μπάρες που έπεσαν στο οδόστρωμα με αλυσοπρίονο και να απομακρυνθούν για να δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Πηγή: skai.gr