Κλείσιμο

Στα λευκά η Ημαθία –Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία και τον δρόμο προς 3-5 Πηγάδια

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει περιοχές του νομού Ημαθίας.

Λόγω του χιονιού, σημειώνονται προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε τμήμα της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, από σήμερα (27 Φεβρουαρίου 2022) το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων, μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων καθώς και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο εξής οδικό τμήμα της Εγνατίας Οδού:

από τον ανισόπεδο κόμβο Πολυμύλου (226 χιλιόμετρο)έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου (288 χιλιόμετρο).
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Νάουσας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια παραμένει κλειστός, αφού τα κλαδιά των δέντρων έχουν πάρει κλίση λόγω του πυκνού χιονιού που πέφτει στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του δήμου Νάουσας αναφέρει:

“Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.”

Ο Δήμος Νάουσας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης  τόσο στην πόλη όσο και στα ορεινά του Δήμου κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.  

Από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα του Δήμου Νάουσας είναι επί ποδός και καθαρίζουν το οδικό δίκτυο  στο Γιαννακοχώρι, το Ροδοχώρι και το Αρκοχώρι και την πόλη της Νάουσας.

Από τα ξημερώματα τα μηχανήματα του Δήμου καθάρισαν το δρόμο για το Χιονοδρομικό Κέντρο « 3-5 Πηγάδια», το οποίο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης θα είναι κλειστό.

Οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές επιχειρούν  σε σημεία που εντοπίζονται προβλήματα τόσο  σε ορεινές κοινότητες όσο και στη Νάουσα.

Οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται αλάτι από το κτίριο της «Βέτλανς» έως τις 4 το απόγευμα καθώς και να απευθύνονται όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 23323 50300″.

Πηγή: thestival