Σουρβίνος στον ΣΚΑΪ: «Καμπανάκι κινδύνου τα 93 νέα κρούσματα κωρονοϊού σε επτά ημέρες»

«Καμπανάκι κινδύνου» χαρακτήρισε ο καθηγητής ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 7 ημέρες καταγράφηκαν στη χώρα μας 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ».

«Τα κρούσματα αυτά είναι απόρροια συγχρωτισμού. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν επαναλαμβάνονται αυτές οι συμπεριφορές. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θρησκευτικές τελετές», πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς γιατί επετράπη στη θρησκευτική μειονότητα της Ξάνθης να γιορτάσει το Ραμαζάνι, ο καθηγητής εξήγησε ότι βρισκόμαστε σε φάση σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. 

Αναφορικά με τους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας, ο κ. Σουρβίνος επισήμανε ότι «αν εφησυχαστούμε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κι άλλες τοπικές εστίες» τονίζοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες χώρες, στις οποίες παρατηρήθηκε «επανεμφάνιση συρροής κρουσμάτων». Σε ενδεχόμενο lockdown ακόμα και σε κάποιο νησί, δήλωσε ότι είναι ακραία περίπτωση, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να συμβεί.  

Πηγή: skai.gr