Σωτηρέλης στον ΣΚΑΪ: Το Σύνταγμα δεν προβλέπει δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ

Το Σύνταγμα ως έχει δεν προβλέπει τη δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνταγματολόγος και καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Σωτηρέλης.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τις διαδικασίες συμμετοχής ενός κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Προσέθεσε πως εάν ένα κόμμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης διάταξης, τότε δεν θα μπορεί να μετάσχει στις εκλογές.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές , ο κ. Σωτηρέλης είπε επίσης ότι μπορεί να κατέβει ένας υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, αλλά θα τεθεί αμέσως σε αργία, εφόσον έχει καταδικαστεί αμετάκλητα.

Οι δηλώσεις του κ. Σωτηρέλη έρχονται στον απόηχο των νέων επιβαρυντικών στοιχείων που ήλθαν στο φως για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. στοιχεία που διαβιβάστηκαν στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ, και καταδεικνύουν τη διστακτικότητα των αστυνομικών να επέμβουν.

Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν επίσης πως οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον τραυματία Φύσσα με ταξί στο νοσοκομείο, καθότι καθυστερούσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ