Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά ηθοποιού-σκηνοθέτη: Τι λένε οι δικηγόροι των θυμάτων

Νέες πληροφορίες και καταγγελίες έρχονται καθημερινά στο φως για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Ο δεύτερος που μηνύει τον γνωστό θεατράνθρωπο είναι ένας 25χρονος άνδρας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού στην ηλικία των 14 ετών.

«Στην πλατεία ήμασταν πολλά παιδιά. Ο σκηνοθέτης μας πλησίασε λέγοντάς μας ότι ψάχνει νέα ταλέντα για το θέατρο. Μας είπε ότι είχε πολλές γνωριμίες και μπορούσε να βοηθήσει όποιον ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μ’ έπαιρνε και πηγαίναμε σε συναυλίες πολύ γνωστών τραγουδιστών. Μια μέρα είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του και με άλλα παιδιά, όπου εκεί συνέχιζε να μας λέει ότι θα μας αναδείξει.»

Ο νεαρός τότε μαθητής καταγγέλλει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον βιασμό του μέσα στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη.

«Εκεί στο διαμέρισμά του με θέα την Ακρόπολη με βίασε. Προσπαθούσα να αντισταθώ. Τον έβριζα. Με έδιωξε. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα.  Ήμουν 14 χρόνων, πήγαινα στη Β' Γυμνασίου.»

Ο δικηγόρος του 25χρονου είπε ότι οι πράξεις του θύτη εναντίον του πελάτη του τιμωρούνται ως κακούργημα και δεν έχουν παραγραφεί. 

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Ο 40χρονος Βασίλης που είναι  ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά του ίδιου γνωστού ανθρώπου στον χώρο της τέχνης για βιασμό κι αποπλάνηση ανηλίκου, αναφέρει τουλάχιστον 3 ακόμα περιστατικά κακοποίησης παιδιών από τον σκηνοθέτη. 

«Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται. Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση.»

Η δικηγόρος του 40χρονου Μαρία Κουρτέση είπε πως τα περιστατικά αυτά αφορούν χρονικά σε συμβάντα του 2014 έως 2017. «Οι δύο νέοι μάρτυρες που δεν θα καταθέσουν μήνυση, θα καταθέσουν τη μαρτυρία τους στα πλαίσια αυτής της διερεύνησης της ποινικής. Είναι παιδιά που τότε ήταν 16 και 17 ετών. Δεν είναι και οι δύο παθόντες, είναι μόνο ο ένας.» 

Υπό άκρα μυστικότητα στον εισαγγελέα κατέθεσε ένα νέο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα που γνώριζε και κατέθετε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Παράλληλα, άνθρωποι του χώρου υποστηρίζουν τα θύματα και παίρνουν θέση για αυτές τις απεχθείς ενέργειες.

Ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής εξέφρασε την οργή του για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη. 

«Ένας παιδοβιαστής και βασανιστής βρίσκεται εκεί έξω ελεύθερος ενώ εδώ και βδομάδες εμάς έχει στρίψει το έντερο μας με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για αυτή τη μύξα που έχει για πρόσωπο. Σιχαίνομαι πραγματικά και έχω τρομερή οργή.»

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και το ΣΚ Παρέα, είπε ότι οι θύτες «θεωρούν ότι ακόμα κι αν βιάζουν ανήλικα, δεν θα τους πειράξει κανείς. Πιστεύουν ότι δεν θα τιμωρηθούν επειδή έχουν ισχυρούς φίλους. Μιλάμε για κύκλωμα παιδεραστίας.»

Όπως όλα δείχνουν καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες…  
 

Πηγή: skai.gr