Σοκάρει η αυτοκτονία του ιδιοκτήτη γηροκομείου - Το σημείωμα που άφησε

Tέλος έδωσε στη ζωή του, το πρωί της Τετάρτης, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. O 41χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι του.

Το προηγούμενο Σάββατο στο γηροκομείο είχαν εντοπιστεί τρία θετικά κρούσματα του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημείωμα που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός φέρεται να έγραφε ότι έχει απογοητευτεί αρκετά γιατί εντοπίστηκαν αυτά τα κρούσματα στο δικό του γηροκομείο. 

Ο ίδιος ήταν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ συγγενείς, φίλοι και γνωστοί (που φτάνουν στον οίκο της ευγηρίας και έχουν τους δικούς τους ανθρώπους στο γηροκομείο) μιλούν για έναν άνθρωπο ευαίσθητο, έναν ευσυνείδητο επαγγελματία, έναν λαμπρό επιστήμονα οποίος ακόμη και χτες τηλεφωνούσε στους ίδιους για να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας των δικών τους ανθρώπων όλες τις ημέρες ακόμη και 2-3 τηλεφωνήματα για να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο έμεινε μέσα και απαγόρευσε την είσοδο και την έξοδο σε όλο τον κόσμο και έμεινε εκείνος για να νιώθουν ασφαλείς. Στο πίσω μέρος του κτιρίου μάλιστα έφτιαξε ειδικές εγκαταστάσεις επειδή, όπως έλεγε, ο ίδιος ήθελε οι τρόφιμοι του δικού του οίκου ευγηρίας να έχουν μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.

Το χρονικό ανίχνευσης των κρουσμάτων

Στις 6 Οκτωβρίου καλεί τον ΕΟΔΥ, στις 15 πηγαίνει και αρχίζουν τα τεστ, βγαίνει μια νοσηλεύτρια θετική και τις επόμενες εβδομάδες προμηθεύεται ο ίδιος τεστ ταχείας ανίχνευσης για να τα πραγματοποιήσει στον οίκο ευγηρίας. Από αυτά προκύπτουν άλλα δύο κρούσματα. Συνολικά δηλαδή 3 κρούσματα. 
Αυτό που λένε άνθρωποι που μιλούσαν μέχρι χθες μαζί του είναι πως ήταν αρκετά στεναχωρημένος και πως δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη:

«Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη».

Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.

Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία.  

Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση.

Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Καλό Παράδεισο να έχει...»

Πηγή: skai.gr