Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν με την βία σε ημιυπόγειο 16 μετανάστες

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρισκόταν στο ημιυπόγειο αποθήκης στη δυτική Θεσσαλονίκη, κρατούνταν όμηροι 16 παράτυποι μετανάστες, από τους οποίους μέλη συμμορίας ζητούσαν λύτρα, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στην περιοχή της Ιωνίας, όταν στην αποθήκη - «φυλακή» έφτασαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και εντόπισαν τους κρατούμενους μετανάστες, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ επιτεύχθηκε η σύλληψη τριών ανδρών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, αντιστοίχως από τη Μολδαβία, την Ινδία και το Πακιστάν (ηλικίας 23 έως 33 ετών), εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η δικογραφία περιγράφει τη δράση συμμορίας, η οποία μετέφερε παράτυπα τους μετανάστες, έναντι αδράς αμοιβής, από τον Έβρο προς την ενδοχώρα και στη συνέχεια τους οδήγησε στην αποθήκη, όπου με απειλές, τα μέλη της αξίωναν λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χώρος κράτησης των καταγόμενων από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές μεταναστών είχε πρόσβαση μέσω καταπακτής, η οποία καλυπτόταν με ντουλάπα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η απόδρασή τους.

Παρόμοιες υποθέσεις απαγωγής και ομηρείας μεταναστών από κυκλώματα διακινητών είδαν και στο πρόσφατο παρελθόν το φως της δημοσιότητας, ενώ πολλές απ' αυτές ήδη έχουν φτάσει στα ακροατήρια των ποινικών δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, με τους κατηγορούμενους να τιμωρούνται και να εκτίουν βαριές ποινές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ