Σκηνικό πόλωσης δημιουργεί θάνατος συνδικαλιστή

Ο θάνατος ενός συνδικαλιστή σημάδεψε την πρώτη μέρα των εκλογών στα ΕΛΤΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Σωματείου Πτυχιούχων Ταχυδρομικών. Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέλη της ΠΑΣΚΕ ειδοποίησαν τον Οργανωτικό Γραμματέα Ταχυδρομικών Μανώλη Γουρνιεζάκη να μεταβεί σε κεντρικό ξενοδοχείο που ελάμβανε χώρο η εκλογική διαδικασία, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι μέλη τη ΔΑΚΕ επιχειρούσαν να νοθεύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων και λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει τον Γουρνιεζάκη, ο οποίος κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, ο θάνατος του συνδικαλιστή οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Παράλληλα ο κ. Κουτσάφτης δήλωσε ότι τόσο ο νεκρός, όσο και τρεις ακόμα συνδικαλιστές που κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν δε φέρουν τραύματα.
Πάντως, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και μέλος της ΠΑΣΚΕ, Κώστας Κωτσοβίλης, επέμεινε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ότι ο θάνατος του συναδέλφου προήλθε μετά από χτυπήματα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός και το τρόπο αντίδρασης του μέλους της ΔΑΚΕ που κρατείται, καθώς όπως είπε «έχει διαγραφεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου πτυχιούχων υπαλλήλων ΕΛΤΑ και δεν είχε δικαίωμα να μετάσχει στις εκλογές». Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανωτάτων και Ανωτέρων Σχολών εργαζομένων ΕΛΤΑ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει «ότι ο θάνατος του συναδέλφου Μανώλη Γουρνιεζάκη προήλθε απο τραυματισμό». Τονίζει, ακόμη, ότι «ο Μ. Γουρνιεζάκης έχασε τη ζωή του δίνοντας μάχη για την προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών».
Σπουδή
Το θάνατο του Μανόλη Γουρνιεζάκη καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για αναβίωση του παρακράτους και ζητώντας την απόδοση ευθυνών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «ο Μανόλης Γουρνιεζάκης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασφαλίσει, μαζί με άλλο ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ, τη νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών. Αντιμετώπισε την επίθεση των τραμπούκων ενός παραδιοικητικού, παρακρατικού μηχανισμού στα ΕΛΤΑ. Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που διχάζει τους εργαζόμενους, πολώνει την κοινωνία και δημιουργεί το έδαφος για να αναπτυχθούν τέτοια επικίνδυνα φαινόμενα».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Η κυβέρνηση εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ και συμπαρίσταται στην οικογένειά του. Παραλλήλως επισημαίνει ότι είναι τουλάχιστον άκαιρη αν όχι επικίνδυνη για τα δημοκρατικά μας ήθη η σπουδή με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την ανθρώπινη απώλεια για ακόμα μία φορά στην πόλωση και στην οξύτητα».
Πηγή: skai.gr