Σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού

Μία περιοχή φιλέτο, χαρακτηρισμένη ως Natura, η μοναδικής ομορφιάς παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο χαρακτηρίστηκε ως οικόπεδο, εξασφαλίζοντας στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη άδεια οικοδόμησης από τη Διεύθυνση Δασών.

Πέντε στρέμματα με πανοραμική θέα σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας έχουν ήδη εκχερσωθεί, ενώ αγοραστής εμφανίζεται ένας δικηγόρος της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δασάρχη, ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει και στη μεταβίβαση τμημάτων γης γύρω από την επίμαχη έκταση με την υπόθεση του αποχαρακτηρισμού τους έχει ήδη φθάσει στη Δευτεροβάθμια επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών.

Ερωτηματικά. Ο αγοραστής προσέφυγε αρχικά πριν από τέσσερα χρόνια στο Δασαρχείο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποχαρακτηρίσει την έκταση.

Κατόπιν προσέφυγε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή διεύθυνσης Δασών, προσκόμισε βεβαίωση της ΚΕΔ στην οποία αναφέρεται ότι η έκταση δεν είναι δασική, και έτσι κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από την τριμελή επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκταση είχε δοθεί στους αρχικούς ιδιοκτήτες από το ΥΠΕΘΟ με παραχωρητήριο που χρονολογείται από το 19ο αιώνα, ένα παραχωρητήριο που σύμφωνα με το δασάρχη περιέχει πολλές ασάφειες.
Πηγή: skai.gr