Σημαντική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην σχολή Ευελπίδων

Στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων για τον συντονισμό και την αξιολόγηση δωρεών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Τρίτη 28 Αυγούστου, 2018 ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, και εκπρόσωποι του ΙΣΝ, παρακολούθησαν τακτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στo Γενικό Επιτελείο Στρατού – Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τακτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Συνδυασμένες επιχειρήσεις για την εξάλειψη υβριδικής απειλής, καθώς και εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης σε αστικό, ορεινό και υδάτινο περιβάλλον, αντιμετώπισης καταστροφών και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών» είχε σαν στόχο την εκπαίδευση προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων και της Σχολής Μηχανικού. Το πολυσχιδές πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων εκπαίδευση στην έρευνα και διάσωση αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην υποστήριξη της κοινωνίας σε έκτακτες ανάγκες.

Ο κύριος Δρακόπουλος δήλωσε σχετικά «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Μηχανικού για τη διοργάνωση η οποία δείχνει τόσο το πολυεπίπεδο έργο που επιτελεί ο Στρατός καθώς και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού. Το κοινωνικό έργο του Στρατού δεν περιορίζεται όμως στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων αλλά στηρίζει ενεργά και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, και έτσι η όποια περαιτέρω αξιοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών και δυνάμεων του Στρατού και των υπολοίπων Ενόπλων Δυνάμεων μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει για την ενδυνάμωση της Ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της.»

Στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του και της στήριξης της Ελληνικής Κοινωνίας, τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ ενέκρινε πρόσφατα δωρεά προς τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ύψους €1,7 εκατομμυρίων, για την ολική ανακαίνιση υποδομών σε 5 λόχους καθώς και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων για Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point). H Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, η οποία φέτος γιορτάζει την 190η επέτειο από την ίδρυσή της, ξεπερνά το στενό πλαίσιο της στρατιωτικής ακαδημίας.

Στόχος της Σχολής, εκτός από τη διδασκαλία της Στρατιωτικής Επιστήμης, είναι τόσο η έρευνα συναφών εφαρμοσμένων επιστημών και η μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και η κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή. Απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων έχουν διακριθεί όχι μόνο για τις στρατιωτικές τους ικανότητες αλλά και ως επιστήμονες υψηλού επιπέδου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτοι πολιτικοί μηχανικοί αλλά και καθηγητές Φυσικής και Μαθηματικών προήλθαν από τη Σχολή Ευελπίδων πριν συσταθούν τα αντίστοιχα τμήματα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πηγή: skai.gr