Σηκώνει τα χέρια η επιστήμη για το σκήνωμα ιερομόναχου Βησσαρίωνα Κορκολιάκου

Σηκώνει τα χέρια της η επιστήμη μπροστά στο αναλλοίωτο σκήνωμα του Ιερομονάχου Βησσαρίωνα Κορκολιάκου, που 15 χρόνια μετά την ταφή του βρέθηκε ανέπαφο στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.
"Από την αρχή πίστεψα ότι πρόκειται για ένα θεϊκό σημάδι» υποστήριξε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Νικόλαος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε επιστημονικές γνωματεύσεις 4 επιστημόνων γιατρών της Λαμίας αλλά και του γνωστού ιατροδικαστή, Πάνου Γιαμαρέλλου.
Στην εξασέλιδη έκθεση του ο κ. Γιαμαρέλλος το χαρακτηρίζει «παράδοξο και μοναδικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της καριέρας του» ενώ παρατηρεί ότι «πρόκειται περί δυσεξήγητου φαινόμενου, το οποίο μόνο ο επερχόμενος χρόνος θα διερμηνεύσει οπωσδήποτε αλαθήτως».
Στις δηλώσεις του ο ίδιος ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. κ. Νικόλαος, χαρακτηρίζει ως παράδοξο και μυστηριώδες το γεγονός ότι ακόμη και τα μαλακά μέρη του σώματος έχουν μείνει ανέπαφα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει εναλλαγή θερμοκρασίας και διευκρίνισε ότι ο μοναχός δεν έκανε χημειοθεραπεία.
Εξάλλου, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Νικόλαος, ζήτησε να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας ότι «δεν σπεύδουμε να τον ανακηρύξουμε άγιο, ούτε να συνθέσουμε ιερές ακολουθίες, ούτε να καλέσουμε το λαό να τον προσκυνήσει, ούτε να αγιογραφήσουμε την εικόνα του» διευκρίνισε δε ότι το αναλλοίωτο σκήνωμα θα τεθεί σε ειδική λάρνακα το επόμενο διάστημα και θα τοποθετηθεί « όπως είναι σήμερα σε μια γωνιά ενός μικρού παρεκκλησιού της Μονής και θα αφήσουμε τον Θεό να μιλήσει μέσω του χρόνου.»
Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχε επαναλάβει και ο ηγούμενος της μονής κ. Δαμασκηνός Ζαχαράκης κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματος του ενώ όπως διευκρίνισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας για ένα διάστημα το λείψανο του Ιερομονάχου θα παραμείνει όπως μέχρι σήμερα σε ένα κελί του μοναστηριού, χωρίς να είναι επισκέψιμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με την έκδοση της επιστημονικής άποψης για τη σημερινή κατάσταση του λειψάνου υπήρξε ένα θρίλερ μεταξύ της μητρόπολης και των αρμόδιων αρχών. Όπως αποκάλυψε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. κ. Νικόλαος, μετά τους 4 γιατρούς από την περιοχή της Λαμίας κάλεσε τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, κ. Φίλιππο Κουτσάφτη να επισκεφτεί το μοναστήρι και να καταθέσει τη δική του γνωμάτευση υποβάλλοντας παράλληλα σχετικό αίτημα και μέσα από την εισαγγελία της Λαμίας. Όταν η Εισαγγελία δήλωσε αναρμοδιότητα, διότι, όπως είπε δεν συντρέχουν λόγοι εγκληματικής ενέργειας ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αρνήθηκε να μεταβεί στο μοναστήρι χωρίς εισαγγελική εντολή τότε ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Πάνου Γιαμαρέλλου.
Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι κάθε μέρα φτάνουν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος από κάθε σημείο της χώρας για να προσκυνήσουν το σημείο που βρέθηκε το ανέπαφο λείψανο, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. κ. Νικόλαος, κάνει έκκληση να αποφευχθούν οι υπερβολές και κυρίως όπως δηλώνει «να μην δώσουμε λαβή σκανδαλισμού και παρερμηνειών στο όντως συγκλονιστικό, θαυμαστό και ιερό αυτό σημείο της αγάπης του θεού».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr