ΣΕΒ: Ως τις 7 Σεπτεμβρίου τα αιτήματα βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Έως την ερχόμενη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα δέχεται ο ΣΕΒ αιτήματα βοήθειας από ιδρύματα, φορείς και ιδιώτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου για στήριξη των πυρόπληκτων. Έως τώρα έχουν κατατεθεί 55 αιτήματα κάλυψης συγκεκριμένων αναγκών.

Τα αιτήματα βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα η ικανοποίησή τους με τη συνδρομή των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Αυτή η δράση υλοποιείται παράλληλα με τις πρωτοβουλίες επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ για οικονομική και υλική υποστήριξη των πληγέντων.

Σε δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος σημειώνει:

«Οφείλουμε να στηρίξουμε τους πληγέντες στην πολύ δύσκολη προσπάθεια για την επιστροφή της κανονικότητας στη ζωή τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η μεγάλη προσφορά των εθελοντικών ομάδων και της Κοινωνίας των Πολιτών για την ανακούφιση των πληγέντων είναι συγκλονιστική και το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους και να μην τους ξεχάσουμε στον μακρύ και δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους. Η τραγωδία αυτή αποτελεί μία ευκαιρία να κινητοποιηθούμε ως κοινωνία συλλογικά, οργανωμένα, με σχέδιο, ταχύτητα και ευθύνη για το μέλλον. Σε αυτήν την πρόκληση ο ΣΕΒ και οι επιχειρήσεις-μέλη του παραμένουν στην πρώτη γραμμή».
Πηγή: ΑΜΠΕ