Σέρρες: Πως πιάστηκαν στη «φάκα» οι εφοριακοί που εκβίαζαν ποδοσφαιριστή (vid)

Σέρρες: Πως πιάστηκαν στη «φάκα» οι εφοριακοί που εκβίαζαν ποδοσφαιριστή (vid)

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δυο επίορκοι εφοριακοί της ΔΟΥ Σερρών και μια λογίστρια, που εκβίαζαν τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σωτήρη Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, του ζητούσαν χρήματα για να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες και πρόστιμα και μάλιστα τον πολιορκούσαν για τουλάχιστον τέσσερις μήνες προκειμένου να ενδώσει στον εκβιασμό τους. Αναφερόντουσαν μάλιστα στα χρήματα με την κωδική λέξη «παπούτσια».

Ειδικότερα, οι παραβάσεις του πρώην ποδοσφαιριστή αφορούσαν δήθεν φορολογικό έλεγχο του οικονομικού έτους 2013 για συναλλαγές στον τραπεζικό του λογαριασμό ως ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ.
Η λογίστρια τον ενημέρωσε ότι η φορολογική επιβάρυνση λόγω και κάποιων προσαυξήσεων, φτάνει τις 46.000 ευρώ, «αλλά με 7.000 ευρώ μπορείς να καθαρίσεις». Το ποσό μετά από διαπραγματεύσεις, έπεσε τελικά στις 6.000 ευρώ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος  και στήθηκε η παγίδα.

Ο ποδοσφαιριστής πήγε στο ραντεβού με προσημειωμένα χρήματα, τα οποία η λογίστρια μέτρησε μπροστά του και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον έναν από τους δυο εφοριακούς.

«Η παραγγελία σας με τα παπούτσια είναι έτοιμη. Πότε θα έρθετε να τα παραλάβετε;», φέρεται να ρώτησε η λογίστρια τον ένα από τους δυο εφοριακούς.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, η λογίστρια φέρεται να προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πετώντας τα 6.000 ευρώ στα σκουπίδια.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών συλληφθέντων, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής ομάδας, δωροληψία και εκβίαση. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ασκήθηκε σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη και έως τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Πηγή: skai.gr