Κλείσιμο

Σέρρες: Έγιναν τα εγκαίνια του νέου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα και ο Δήμος Σερρών επέλεξε αυτήν ακριβώς την ημέρα για να εγκαινιάσει το νέο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων!

«Στην πόλη των Σερρών από σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 40 ποδήλατα τίθενται στην διάθεση των Σερραίων πολιτών και επισκεπτών, μέσω 5 σταθμών ποδηλάτων, με έναν εύκολο και απλό τρόπο! Γιατί το ποδήλατο πρέπει να αποτελέσει το κύριο μέσο μεταφοράς για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, έξυπνη και ευρωπαϊκή όπως είναι η πόλη των Σερρών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Έχουμε στη διάθεση των δημοτών 40 ποδήλατα, σε 5 σταθμούς ποδηλάτων: δυο στην αρχή και στο τέλος της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, ένα εδώ, στην Πλατεία Ελευθερίας, ένα στο Κεντρικό Πάρκο, στην Οδό Δορυλαίου, και ένα ακόμη στο πρώην ΤΕΙ Σερρών.

Είναι ένα σύστημα που θα δίνει δωρεάν τη δυνατότητα στον πολίτη – αλλά και τον επισκέπτη – να χρησιμοποιεί το ποδήλατο και τους ποδηλατοδρόμους που υπάρχουν και σχεδιάζονται να ολοκληρωθούν με την ενοποίησή τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σέρρες