Σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας

Σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας διοργανώνουν οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς η πρόληψη, παράλληλα με τη σωστή πυροπροστασία, είναι η αρχή και το τέλος για μια επιτυχή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.

Οι φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2009 στη Βορειοανατολική Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, εκατοντάδες ζώα και να γίνουν στάχτη εκατομμύρια στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Αλλά και καθημερινά, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες, από αμέλεια ή λάθος και ελάχιστοι από όλους εμάς, μπορούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και σωστά τέτοια συμβάντα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή πολλές φορές ολόκληρων περιουσιών.

Για αυτό, οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες είναι η απαρχή της προστασίας των δασών, της γεωργικής εκμετάλλευσης, των ζώων αλλά και των ανθρώπινων ζωών.

Όλοι εμείς μπορούμε, πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να επέμβουμε σε ένα συμβάν μικρής έκτασης με επιτυχία, να προστατεύσουμε περιουσίες και ζωές αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και με την ανάλογη γνώση τις πυρκαγιές.

Τα σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας που διοργανώνουν οι Έλληνες Ενεργοί Πολίτες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερίου) είναι συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών και θα διεξαχθούν σε δύο απογεύματα.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι.

Ώρες σεμιναρίου: 17: 30 – 21: 30.
Πέμπτη 10/12 και
Δευτέρα 14/12,

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους Έλληνες Ενεργούν Πολίτες στο email: ellinesenergoipolites@gmail.com

ή στα τηλέφωνα 210 57 22 034 και 6972 259 600.

Για διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε την εξής διεύθυνση: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/
Πηγή: skai.gr