Σε σκληρό lockdown Πάτρα, Θήρα, Μύκονος, Χαλκίδα, Άγιος Νικόλας - Τι θα ισχύει

Ακόμη αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από εκείνα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο 2/2 στους δήμους Πατρεών, Θύρας, Μυκόνου, Χαλίδας και Αγίου Νικολάου καθώς το επιδημιολογικό τους φορτίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής στις πέντε αυτές περιοχές:

- Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και προσωπικής υγιεινής καθώς και η λειτουργία των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

- Ανοιχτά θα είναι  μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

- Σταματούν τα δια ζώσης μαθήματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και ξεκινά η τηλεκπαίδευση. Μόνο σε Θήρα και Μύκονο θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι παιδικοοι΄σταθμοί.

- Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους εν λόγω δήμους και επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

- Αναστέλλεται η λειτουργία των Δικαστηρίων.

- Δεν επιτρέπονται οι λειτουργίες με παρουσία πιστών στους Ναούς με εξαίρεση τις κηδείες και την ατομικη΄προσευχή.

- Αναστέλλονται οι οικοδομικές δραστηριότητες για 15 ημέρες.

- Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά της 6 το απόγευμα.

Ποιές περιοχές θα είναι από αύριο στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Στις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη εισέρχονται από αύριο Σάββατο 6/2 οι δήμοι Ρεθύμνης, Πύδνας-Κολινδρού, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Τεμπών.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη και παραμένουν οι δήμοι Εορδαίας, Θηβαίων,Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Πηγή: skai.gr