Σε ποια σημεία της Βόρειας Ελλάδας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των χιονοπτώσεων και της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, όπως ανακοινώνουν οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στην Ημαθία απαιτούνται αλυσίδες από το 94ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς επίσης στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδίων.

Στην Πέλλα οι οδηγοί θα πρέπει να «φορέσουν» αλυσίδες στα οχήματα τους από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ στη Χαλκιδική τα σημεία που ανακοινώνονται από την αστυνομία είναι: από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 4ο έως το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βαρβάρας – Ολυμπιάδας και από το 4ο έως το 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ.Νικολάου.

Στη δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στην Καστοριά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων: στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 25ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 16ο χλμ. έως το 58ο χλμ, σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Νεστορίου και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού.

Στην Κοζάνη απαιτούνται χιονολάστιχα ή αλυσίδες στην εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, από το 29ο χλμ. έως το 39ο χλμ, ενώ στη Φλώρινα τα σημεία που έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία είναι: εθνική Οδός Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ. έως το 25ο χλμ., επαρχιακή οδός Αετού – Νυμφαίου, από το 1ο χλμ. έως το 9ο χλμ και στο ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ