Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα (upd)

Επί ποδός θα είναι σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Τροχαία, καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.

Αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο ακόμα έξι.

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 31 δρομολόγια και αναχώρησαν 7.630 επιβάτες.

Από τη Ραφήνα εκτελέστηκαν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν έξι δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες.

Στα ΚΤΕΛ, για σήμερα από τον σταθμό του Κηφισού έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 325 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 100 είναι έκτακτα.

Αυξημένη είναι και φέτος η αεροπορική κίνηση με τις πτήσεις να είναι ενισχυμένες κατά περίπου στο 10% στο σύνολό τους, στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν και πολύ υψηλές πληρότητες.

Σε ό,τι αφορά στην κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», από χθες μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί περίπου 3.370 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικότερα για σήμερα 502 πτήσεις είναι προγραμματισμένες έναντι 474 που ήταν πέρυσι.

Τέλος, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προχώρησε στην αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι τις 20:00 εχθές το βράδυ είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών - Λαμίας, μέχρι τις 21:00 περίπου 43.000 αυτοκίνητα.

Η έξοδος, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ