Σε δίλημμα οι Μητροπολίτες

Εβδομήντα πέντε εκλέκτορες καλούνται να αποφασίσουν για τον εικοστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η εκλογή του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία ανάδειξης νέου Αρχιεπισκόπου θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία οι πόρτες θα κλείσουν προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία απαιτείται ένας εκ των υποψηφίων να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ στην τρίτη απλή πλειοψηφία.

• • Τέσσερις είναι ως γνωστόν οι μητροπολίτες που διεκδικούν τον αρχιεπισκοπικό θώκο: Ο Θηβών Ιερώνυμος, ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Δημητριάδος, Ιγνάτιος.



Πολλοί μητροπολίτες όπως οι ίδιοι δηλώνουν, βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα, να επιλέξουν ανάμεσα στην συνέχιση των ανοιγμάτων της Εκκλησίας προς την κοινωνία που ξεκίνησε ο Μακαριστός Χριστόδουλος ή να συνταχθούν με εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος χρειάζεται να κάνει μια συντηρητική στροφή.

Την ίδια στιγμή παραεκκλησιαστικές οργανώσεις της Βορείου Ελλάδος καλούν την Ιεραρχία να εκλέξει αντιοικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο.

Σε φυλλάδια που μοιράζονται αναφέρεται ότι οι πιστοί πολλές φορές μέχρι σήμερα είδαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να ποδοπατούν ασύστολα το Ευαγγέλια, να περιφρονούν τις Οικουμενικές συνόδους και να ξεσκίζουν τους ιερούς κανόνες.
Πηγή: skai.gr