Κλείσιμο

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Επί ποδός θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο 2.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 72ης ΔΕΘ, ενώ φορείς και συνδικάτα προετοιμάζουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης υποστήριξε ότι η αστυνομία θα έχει επικοινωνία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την τήρηση της τάξης και τόνισε ότι στόχος είναι να μη γίνει χρήση χημικών, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν έκνομες συμπεριφορές.

Παράλληλα, ερωτηθείς τι θα πράξει η αστυνομία, καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει την επέμβαση των αστυνομικών στο χώρο του πανεπιστημίου σε περίπτωση που συμβούν αξιόποινες πράξεις, ο κ. Δημοσχάκης απάντησε ότι όλες μας οι ενέργειες θα είναι σύμφωνα με το νόμο και τις οδηγίες των εισαγγελικών αρχών.

Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την καταγραφή με δικές τους
Για προσπάθεια τρομοκράτησης και περιορισμού των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ οι ώρες αιχμής θα είναι από τις 4μμ έως τις 9.30μμ περίπου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαφορετικές πορείες.

Στους δρόμους της πόλης θα βρίσκονται 50 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και οι εγκαταστάσεις της έκθεσης θα είναι αποκλεισμένες από 700 άνδρες της αστυνομίας

Πηγή: skai.gr