Στον αέρα η τύχη των 64 μεταναστών που εντοπίστηκαν στην Κυπαρισσία

Στο δρόμο και στο κρύο κινδυνεύουν να μείνουν οι 64 μετανάστες Κουρδικής καταγωγής που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στη Μεσσηνία. 

Ενώ αρχικά ο πρώην δήμαρχος της περιοχής είχε δεσμευτεί ότι θα φιλοξενηθούν σε κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής, μέχρι αυτή τη στιγμή κανένας αρμόδιος δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνό του και το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος είχε προτείνει, εφόσον δεν βρεθεί άλλος χώρος, να φιλοξενηθούν σε δική του έκταση στο δήμο Ζαχάρως.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλές οικογένειες με αρκετά παιδιά.

Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού στο οποίο εντοπίστηκαν οι 27 μετανάστες και πριν λίγο εντοπίστηκε και ένας φερόμενος Τούρκος διακινητής και προσήχθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κατάκολου το οποίο διεξάγει και την έρευνα. Ο Τούρκος φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου σκάφους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 64 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα οδικώς με προορισμό τον κόλπο της Κυπαρισσίας όπου τους περίμενε να τους παραλάβει το ιστιοφόρο σκάφος του Τούρκου διακινητή, το οποίο θα τους μετέφερε στις ιταλικές ακτές.

Όπως αναφέρουν στις πρώτες καταθέσεις τους ζητήθηκε από τις οικογένειες να πληρώσουν περισσότερα από 6.000€ για να μεταφερθούν στην Ιταλία, ποσό μεγαλύτερο από το αρχικά συμφωνηθέν. Κάποιοι φαίνεται πως αρνήθηκαν και παρέμειναν στο φορτηγό, ενώ οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο, το οποίο προσάραξε σε αβαθή νερά ανοιχτά της παραλίας του Καϊάφα.


 

Πηγή: skai.gr