Σάμος: Σε ύφεση η φωτιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων (vid)

Σε ύφεση είναι φωτιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, χωρίς ωστόσο να απειλήσει το ΚΥΤ σύμφωνα με την πυροσβεστική και την Δημοτική Αρχή. 

Το ΚΥΤ δεν απειλήθηκε. Η φωτιά ξέσπασε σε λόφο, λίγα μέτρα πιο πάνω από τη δομή φιλοξενίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε έξι προσαγωγές. 

H πυρκαγιά καίει δασική έκταση και αυτή τη στιγμή, τα ξημερώματα της Τετάρτης βρίσκεται σε ύφεση. 

Το σημείο είναι δύσβατο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. 

Δείτε ζωντανή εικόνα από την φωτιά, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, από κατοίκους του νησιού, στο Facebook.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα, με την εικόνα από το πύρινο μέτωπο να είναι καλύτερη.

Η φωτιά φαίνεται να καίει ακριβώς πάνω από την πόλη Βαθύ.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος, η πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το ΚΥΤ, στην Βορειοανατολική του πλευρά, έξω από την περίμετρο και μέχρι στιγμής, με βάση και την κατεύθυνση του ανέμου, δεν φαίνεται να απειλείται ο καταυλισμός.

Ο κ. Στάντζος ανέφερε μεταξύ άλλων νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης πως η φωτιά έχει ένταση και βρίσκεται σε δύσβατη  περιοχή, χωρίς δασικό δρόμο από τον οποίο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και την κατάσβεση της. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή, δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών.

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:  GR TIMES

Mε πληροφορίες: GRTIMES

Πηγή: skai.gr