Σάμος: Επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου

Βόμβα που εικάζεται ότι προέρχεται από τον βομβαρδισμό της Σάμου στη διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πολέμου, βρέθηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφών που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου σε οικόπεδο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο και το 1ο δημοτικό της πόλης.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της επιχείρησης για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, από τις 7 το πρωί, από το ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού και στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου.

Θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής της βόμβας έχει ο Ελληνικός Στρατός.

Την ευθύνη τήρησης της τάξης, την προστασία της περιουσίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, ορίζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Στη διάθεση των πολιτών που χρειάζονται μετακίνηση θα βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου, στο πάρκινγκ απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προς υποβοήθηση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, όσο αφορά την εκκένωση της προαναφερθείσες περιοχής, θα συνδράμει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: skai.gr