«Σαλπάρει» ξανά: Ο όμιλος Costa επαναλαμβάνει κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από 6 Σεπτεμβρίου

«Σαλπάρει» ξανά στη Μεσόγειο ο όμιλος Costa. Ο όμιλος ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι κρουαζιέρες του που αναχωρούν από ιταλικά λιμάνια θα επαναληφθούν, εν μέρει, από τις 6 Σεπτεμβρίου, μια ανακοίνωση που έγινε την επομένη εκείνης του ανταγωνιστικού ομίλου MSC, ο οποίος προβλέπει ότι θα επαναλάβει τις κρουαζιέρες του από τις 16 Αυγούστου.

«Μετά την έγκριση από την ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με την επανάληψη των κρουαζιερών και την κοινοποίηση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Costa προβλέπει να επαναλάβει σταδιακά τις δραστηριότητές του με σημείο εκκίνησης ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020», εξηγεί ο όμιλος στην ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα. Ένα δεύτερο πλοίο, το Costa Diadema, θα αποπλεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου από τη Γένοβα για τη δυτική Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία του ομίλου Costa που θα ξαναβγούν στη Μεσόγειο, έπειτα από πολλούς μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων τους. Τα άλλα ταξίδια τους έχουν ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο όμιλος.

Ο όμιλος Costa Croisieres διαβεβαιώνει πως «έχει αναπτύξει το πρωτόκολλο ασφαλείας Costa για τον στόλο του, το οποίο περιλαμβάνει νέες επιχειρησιακές διαδικασίες σε απάντηση στην κατάσταση με την Covid-19».

Χθες, Δευτέρα, ο όμιλος MSC Croisieres, κύριος ανταγωνιστής του Costa, ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του από τις 16 Αυγούστου. Ο MSC προβλέπει δύο αναχωρήσεις από την Ιταλία (από τη Γένοβα και το Μπάρι στις 16 και 29 Αυγούστου) και θα είναι ο πρώτος διεθνής όμιλος κρουαζιερόπλοιων που θα ξαναρχίσει τα ταξίδια του στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ