Συνάντηση Μητσοτάκη με Σαϊντού Καμαρά: Ελπίζω να μπορέσει να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του, λέει ο πρωθυπουργός -Δείτε βίντεο

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Συνάντηση με τον Σαϊντού Καμαρά τον αριστούχο μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, είχει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την συνάντηση εκδόθηκε δελτίου Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο οποίο αναφέρεται:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά. Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του».

Ποιος είναι ο Σαϊντού Καμαρά

Ο 18χρονος Σαϊντού Καμαρά κατάγεται από την Γουϊνέα και έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου 3 χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας. «Πέρασε από την Τουρκία, την Σενεγάλη και κατέληξε στην Κάλυμνο όπου ναυάγησε. Έπειτα μετέβη στον Άγιο Δημήτριο όπου βρήκε την οικογένεια του», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου. 

Ο Σαϊντού Καμαρά μάλιστα συμμετείχε ως αριστούχος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ωστόσο έγινε γνωστό πως κινδυνεύει με απέλαση από την χώρα μας καθώς κλείνει σύντομα τα 18 έτη.

Ωστόσο μέλη της κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες διεμήνυσαν πως έχουν γίνει οι κινήσεις ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά του να παραμείνει στην χώρα

Για τον σκοπό αυτό ο  Αλέξης Τσίπρας και η κοινοβουλευτική του ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν σχετική τροπολογία στην Βoυλή ζητώντας από τη ΝΔ «να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία».

Πηγή: skai.gr