Κλείσιμο

Ρουπακιάς: Κακιά στιγμή ο φόνος του Φύσσα – δεν ξέρω τίποτε, είμαι Χρυσαυγίτης από πέρυσι (PDF)

Ολόκληρη η απολογία του Ρουπακιά ΕΔΩ

Στον «φόβο, την ταραχή του και την κακιά στιγμή», αποδίδει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην απολογία του στον ανακριτή ο Γιώργος Ρουπακιάς, αρνούμενος τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, ενώ υποπστηρίζει ότι είναι Χρυσαυγίτης από τον Οκτώβριο του 2012.

Επίσης σχεδόν ξεκάθαρα λεει, ότι ο Φύσσας τον προκάλεσε με χυδαίες εκφράσεις και τότε εκείνος στην προσπάθειά του να αυτοπροστατευθεί - όπως λεει - έπιασε το σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του.

Ο Ρουπακιάς, που κρίθηκε προφυλακιστέος από τον ανακριτή, κάνει λόγο για πρώτη φορά για κινητοποίηση μελών της οργάνωσης, επειδή «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι». Υποστηρίζει ακόμη ότι ποτέ δεν υπήρξε άλλο άτομο στο αυτοκίνητό του

Επιμένει πως η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ήταν «χαλαρή» και ότι δεν ανήκε στον πενταμελή πυρήνα της οργάνωσης στη Νίκαια. «Πριν τις αρχές Οκτωβρίου του 2012 δεν είχα καμία σχέση με τη ΧΑ. Στη ΧΑ με οδήγησε η αγάπη για την πατρίδα μου και οι αντιμνημονιακές μου θέσεις. Ουδέποτε άκουσα οτιδήποτε περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.  Είχε «στρατολογηθεί» όπως λέει, στο ΚΚΕ σε ηλικία 13 ετών!

O Ρουπακιάς προσθέτει δε, ότι στην ασφάλεια δεν ανήκαν περισσότερα από πέντε άτομα (...) και η ομάδα αυτή παρείχε τις υπηρεσίες της μόνο τις εργάσιμες μέρες και ώρες(!). «Ουδέποτε έχω ακούσει για επιθέσεις στη Νίκαια» σημείωσε.

Τονίζει ακόμη, ότι «δεν έχω ιδέα για το περιεχόμενο στη δικογραφία καταστατικό της ΧΑ. Στη ΧΑ γινόταν διάκριση μεταξύ νόμιμων και παράνομων μεταναστών. Όταν λέμε καθαρότητα της φυλής, εννοούμε ότι εάν τυχόν έλληνας παντρευτεί αλλοδαπό, το παιδί δεν θα είναι καθαρό. Για εκτέλεση συναφών δράσεων στην ΤΟ Νίκαιας από οποιαδήποτε ομάδα δεν ξέρω τίποτε».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ