Ραφτόπουλο Ευρυτανίας: Ψύχραιμοι κάτοικοι και αρχές, τη 2η ημέρα του αποκλεισμού

Ραφτόπουλο Ευρυτανίας: Ψύχραιμοι κάτοικοι και αρχές, τη 2η ημέρα του αποκλεισμού

"Η συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής είναι απόλυτη. Όλοι τους αντιμετωπίζουν τον αυστηρό αποκλεισμό του χωριού με ιδιαίτερη ψυχραιμία" δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Ευρυτανίας, 'Αρης Τάσιος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, τη δεύτερη ημέρα του αποκλεισμού, στο Ραφτόπουλο της Ευρυτανίας που παραμένει σε αυστηρή καραντίνα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. 

Κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί, αλλά και να βγει έξω από τη συγκεκριμένη τοπική κοινότητα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν σε αριθμούς ρεκόρ, με συνέπεια να αναγκαστούν οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να επιβάλουν ιδιαίτερα σκληρό lockdown, μόνο στη συγκεκριμένη κοινότητα. 

"Έχουμε συστήσει ειδικές ομάδες, έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα από τους κατοίκους. Είμαστε πλάι τους, και η περιφέρεια Στερεάς, αλλά και ο δήμος Αγράφων, για να ικανοποιήσουμε όποια ανάγκη υπάρχει σε είδη διατροφής, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο" υπογραμμίζει ο κ Τάσιος, δηλώνοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Ήδη οι αστυνομικοί ελέγχουν τις εισόδους στο χωριό και δεν αφήνουν την οποιαδήποτε κίνηση. Οι μοναδικοί που επισκέπτονται το χωριό με ιδιαίτερες προφυλάξεις είναι τα αυτοκίνητα του δήμου και της Περιφέρειας τα οποία κουβαλούν και μοιράζουν τις αναγκαίες προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα. 

Μέσα στο χωριό συνεχίζει να λειτουργεί ο φούρνος και παράγεται ψωμί για τι ανάγκες των κατοίκων, όπως επίσης λειτουργούν και τα σούπερ μάρκετ. Η κυκλοφορία των κατοίκων απαγορεύεται και ειδικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί μεταξύ δήμου Αγράφων και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι εκείνες οι οποίες αναλαμβάνουν την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

"Υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τους κατοίκους και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα" υπογραμμίζει ο δήμαρχος της περιοχής κ. Καρδαμπίκης, σημειώνοντας συγχρόνως, ότι "πρόκειται για ένα σκληρό πλην όμως αναγκαίο μέτρο και οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε". 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων "είναι παρήγορο σημείο το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα στα υπόλοιπα χωριά του δήμου". 

Την ίδια στιγμή ο αντιδήμαρχος Αγράφων, Παναγιώτης Ζαχαράκης, διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες στο χωριό έγινε η διασπορά μετά από ένα γλέντι που οργανώθηκε στην περιοχή, τονίζοντας πως "δεν έχει γίνει κανένα γλέντι να σκορπίσει τον κορωνοϊό" 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πριν από δύο εβδομάδες περίπου, είχαν επιβεβαιωθεί 3-4 κρούσματα, από τα οποία τα 2 ήταν ιδιαίτερα βαριά. Μάλιστα, ένας 59χρονος έχασε την μάχη στη ΜΕΘ της Λαμίας όπου είχε μεταφερθεί. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλα 16 κρούσματα μέσα στο χωριό. Παράλληλα, χθες που συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και στα άλλα χωριά, εντοπίστηκαν 4 ακόμα κρούσματα στο χωρίο Ιτέα και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.  

"Όλοι μας ψάχνουμε το κρούσμα μηδέν χωρίς μέχρι τώρα να μπορούμε να το εντοπίσουμε" υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσιος, θεωρώντας πώς η μεταφορά του κορωνοϊού στην περιοχή έχει γίνει από κάποιο επισκέπτη", ενώ το ίδιο σενάριο ασπάζονται και οι περισσότεροι από τους κατοίκους οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να μένουν μέσα στα σπίτια τους για 7 ολόκληρες μέρες.

"Για να ανοίξει η περιοχή από την ερχόμενη Τρίτη και μετά θα γίνουν πάλι τεστ τόσο στους κατοίκους στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, αλλά και στα γύρω χωριά - και από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί ποια θα είναι τα επόμενα βήματα" σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ