Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Ποιοι θα είναι ο νέος υπαρχηγός και νέος επιτελάρχης

Ο μέχρι σήμερα Αττικάρχης Ιωάννης Πετρούτσος, θα αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με απόφαση του νέου αρχηγού αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, ενώ την θέση του επιτελάρχη καταλαμβάνει ένας άλλος έμπειρος σε διοίκηση, αλλά και μάχιμες υπηρεσίες αξιωματικός, ο Γεώργιος Πουρναράς, ο οποίος μέχρι χτες ήταν συντονιστής του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδος. Τα ονόματα τους αναμένεται να ανακοινωθούν και επισήμως εντός της ημέρας μετά την δημοσίευση των ονομάτων στο ΦΕΚ.

Οι δύο αξιωματικοί, προήχθησαν από το Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος που συνεδρίασε χτες, από τον βαθμό του υποστρατήγου στον βαθμό του αντιστρατήγου για την κάλυψη των κενών θέσεων, καθώς αποστρατεύτηκαν οι δύο προκάτοχοι τους.

Επίσης το Ανώτατο Συμβούλιο έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους υποστρατήγους Π.Σ., Σπυρίδωνα Βαρσάμη, Χαράλαμπο Χιώνη και Κωνσταντίνο Παχίδη και τους αρχιπυράρχους Βασίλειο Κοκμοτό, Μάριο Δασόπουλο, Σωκράτη Γιαννόπουλο, Χαράλαμπο Γιαννάκη, Ιωάννη Πανόπουλο, Παναγιώτη Κοτρίδη, Σωτήριο Δημητράκη, Κωνσταντίνο Αλέμη και Αντώνιο Μίχα.

Προαχθέντες στον βαθμό του υποστρατήγου έκρινε τους αρχιπυράρχους: Δημήτριο Καρασαββίδη, Θεόδωρο Βάγια, Νικόλαο Ρουμελιώτη, Δημοσθένη Μπουντουράκη και Παναγιώτη Νιάφα.

Όλες οι ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ