Πυρκαγιές: Σε εξέλιξη στην Αρχαία Κόρινθο -Περιορίστηκε στη Νότια Εύβοια

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 59 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ώρο σε όλη τη χώρα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις, στη Νότια Εύβοια και την Αρχαία Κόρινθο χρειάστηκε να εκκενωθούν οικισμοί, για προληπτικούς λόγους, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έσπρωχναν τις φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές.

Στην Αρχαία Κόρινθο δόθηκε το απόγευμα εντολή να εκκενωθεί το χωριό Σολωμός.

Η πυρκαγιά έκαιγε κυρίως ελιές και χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής δεν έχει ελεγχθεί από την πυροσβεστική. Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι θα ήταν επικίνδυνο να μείνει ανεξέλεγκτη η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, το μεσημέρι χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά και η περιοχή Μεσοχώρια στη Νοτιά Εύβοια, καθώς έπνεαν άνεμοι έως 9 μποφόρ και η φωτιά πλησίαζε το χωριό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος τόνισε ότι τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Επίσης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- προβλέπεται και για αύριο, στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή.
 

Πηγή: skai.gr